"Нафтогаз" планує до кінця року застрахувати імпорт газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" планує до кінця року застрахувати імпорт газу в Україну

Фондовий ринок
222
“Нафтогаз України” хоче до кінця 2016 року підписати необхідні документи для підтвердження фінансової установи уряду США – організації OPIC для подальшого фінансування імпорту газу американськими компаніями-трейдерами в літній період з подальшим його продажем взимку “Нафтогазу”.
Про це повідомив комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко під час парламентських слухань, які були присвячені питанню нарощення видобутку природного газу.
“Остаточно всі деталі будуть зафіксовані до кінця року”, – сказав Вітренко.
За словами Вітренка, OPIC буде страхувати політичні ризики міжнародних американських банків, які видаватимуть кредити компаніям-трейдерам (також американським).
Ці компанії, в свою чергу, будуть виділені гроші купувати імпортний газ влітку і продавати його “Нафтогазу” взимку, оскільки ціни улітку нижчі, ніж на початку або під час опалювального періоду.
“Міжнародні інвестиційні банки, які фінансуватимуть американські компанії, які будуть купувати і продавати природний газ. При цьому OPIC гарантуватиме, що через деякі політичні зміни ці американські компанії не зазнають збитків”, – сказав Вітренко.
Також він зазначив, що вигода для “Нафтогазу” буде полягати в тому, що холдингу не доведеться для закупівлі газу брати дорогі кредити в українських банках, наприклад, під 20% річних, а замість цього холдинг зможе використовувати дешевший капітал на міжнародному ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас