Експорт українського маргарину до ЄС зріс уп'ятеро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт українського маргарину до ЄС зріс уп'ятеро

Аграрний ринок
1216
За 9 місяців 2016 року експорт маргаринової продукції і жирів з України в країни ЄС в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс в 3,8 разу в натуральному вираженні і в 5,1 разу – в грошовому. Про це повідомляє прес-служба асоціації “Укроліяпром”.
Всього за перші три квартали 2016 року спостерігається нарощування експорту з України маргпродукціі і жирів спеціального призначення на 14% в натуральному вираженні і на 10,4% – в грошовому.
Серед країн ЄС основними імпортерами української маргаринової продукції і жирів спеціального призначення стали Литва (зростання майже в 4 рази), Польща (в 3,3 разу), Румунія (в 3,2 разу).
“Нарощування експорту в країни ЄС пояснюється дією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, – йдеться в повідомленні асоціації.
Крім того, імпорт продукції в Україну з країн ЄС зріс в 1,4 разу в натуральному вираженні і в 1,3 разу – у вартісному.
Основними країнами, які поставляють маргпродукцію до України, є Бельгія, Латвія, Нідерланди та Італія.
За даними “Укроліяпром”, країни СНД залишилися основними споживачами української маргаринової продукції і жирів спеціального призначення. При цьому експорт з України скоротився на 10% в натуральному вираженні і на 13% – в грошовому.
“Імпорт з країн СНД в Україну скоротився в 10 разів, головним чином це відбулося за рахунок Російської Федерації. Скорочення експорту в країни СНД також відбулося за рахунок РФ”, – підсумували в асоціації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас