У Китаї ухвалили новий закон щодо інтернет-безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї ухвалили новий закон щодо інтернет-безпеки

Світ
392
Китайський уряд оновив регулювання в сфері кібербезпеки. Нове законодавство висуває більш жорсткі вимоги до іноземних технологічних компаній, які працюють на китайському ринку. У тому числі локалізація даних, стеження і вимога ідентифікації.
Згідно з новим законом, іноземні месенджери та інші інтернет-компанії повинні змусити своїх клієнтів реєструватися під своїми реальними іменами та вказувати справжні персональні дані. Крім того, вони повинні блокувати заборонений контент.
На додаток до цензури, компанії повинні повідомляти уряду і користувачам про кожну спробу зловмисників вчинити кібератаку. Більш того, бізнес повинен забезпечити державі повну технічну підтримку для розслідування таких злочинів. Через відсутність чіткого визначення в законі поняття технічної підтримки уряд може вимагати сприяння в стеженні за громадянами.
Вимога локалізації даних для так званих «операторів інформаційної інфраструктури» має на увазі зберігання інформації на території Китаю. Однак в законі не прописано, які саме компанії потрапляють під це визначення.
Багато з цих вимоги не нові. Але раніше вони мали неформальний характер. Законодавче закріплення цих норм поставить бізнес і сотні мільйонів інтернет-користувачів під більш жорсткий контроль держави.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас