Україна має повний цикл виробництва ракет, - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має повний цикл виробництва ракет, - Турчинов

Казна та Політика
2753
Ракетна програма України включає повний цикл виробництва.
Про це повідомив глава Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.
“Ми сьогодні почали випускати українські ракети, всі складові елементи яких виробляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва! Останні випробування показали не просто високу якість наших ракет, а й те, що вони кращі за російські аналоги. Це важливо. Виробництво ракети – це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще і тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни”, – зазначив Турчинов.
Разом з тим, з метою безпеки глава РНБО не став розповідати, де саме і як давно ракетне паливо виробляється в Україні.
“Наша ракетна програма включає повний цикл виробництва. Це – колосальна робота, проведена нашими вченими, конструкторами, інженерами. Сьогодні ми відновлюємо втрачені позиції України як держави, що володіє сучасними ракетними технологіями. При цьому – це не тільки військова тематика, але і мирний космос”, – розповів Турчинов.
“Ми повинні себе захистити. Якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні – в якісному. Наша зброя має перевершувати ту, якою нам погрожує ворог. І в цьому плані належить створити ще дуже і дуже багато. Нас позбавили потужного ядерного потенціалу – третього в світі (!) – в обмін на фіктивні гарантії безпеки, які нічим і ніким не підтверджені. У нас немає іншого виходу, як захищати себе самим. А без сучасної, нової, якісної зброї це практично неможливо”, – резюмував глава РНБО.
Нагадаємо, в кінці серпня 2016 року повідомлялося, що в Україні завершився масштабний етап вогневих випробувань ракет українського виробництва відповідно до завдань програми, затвердженої Радою національної безпеки і оборони України. Всі запуски ракет відбулися надзвичайно успішно.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас