Новорічні заробітки: в Україні вже з'явилися "святкові" вакансії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічні заробітки: в Україні вже з'явилися "святкові" вакансії

Особисті фінанси
1359
Цього року український ринок праці почав готуватися до новорічних свят вже з кінця жовтня. Крім класичних вакансій казкових персонажів для дітей, щосили набирають промоутерів, рекламістів, продавців в магазини і на новорічні ярмарки, артистів тощо.
Діди Морози та Снігуроньки — тільки верхівка новорічного заробітчанського “айсберга”. Насправді, до свят з’являється і маса інших вакансій в різних галузях. Як розповів директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко, особливо активно на цей період компанії посилюють напрямки торгівлі, маркетингу та поліграфії. Адже, не секрет, що новорічні розпродажі можуть генерувати піврічну виручку, тому роботодавці наймають тимчасовий персонал, щоб витримати пікові навантаження попиту.
Якщо взяти, приміром, поліграфію, то зростає попит на подарункові упаковки, листівки та флаєри з інформацією про акції, святкове оформлення вітрин. У підсумку українські верстати друкують напередодні свят чи цілодобово. Великий попит також на маркетологів і рекламістів, адже від просування залежить збут.
В торгових мережах теж готуються до збільшення потоку клієнтів: наймають додаткових вантажників, продавців в торгові зали, касирів.
“В середньому, за святковий період можна заробити 5-7 тис. грн. А якщо це вакансія в продажах, де крім ставки є ще й відсоток від продажу, то можна отримати ще більше, адже люди в свята налаштовані купувати. Найбажанішими, звісно, є сезонні вакансії на кшталт промоутерів у магазинах — крім того, що платять непогані гроші, працівникові ще й не потрібно мерзнути на вулиці”, — пояснила hr-експерт Тетяна Пашкіна.
Багато роботи під ялинку традиційно буде у музикантів. Діди Морози численні новорічні корпоративи одні не витягнуть, тож організатори підкріплюють тили живою музикою. Хороших виконавців на всіх не вистачає, тому новорічні гонорари артистів в кілька разів вищі від звичайних, і вони мають можливість непогано заробити.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас