У США з молока створили їстівну упаковку для продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США з молока створили їстівну упаковку для продуктів

Технології&Авто
658
Американські вчені розробили їстівну упаковку для продуктів, матеріалом для якої служить білок молока. Результати роботи представлені на 252 Національному зльоті-виставці Американського хімічного товариства у Філадельфії, їм також присвячені прес-реліз і відео.
Зараз основним матеріалом для упаковок їжі служить пластик. Як і будь-які інші пластикові вироби, такі упаковки виробляються з невідновлюваної сировини і є одними з найнебезпечніших забруднювачів навколишнього середовища. Вони не розкладаються протягом століть і потрапляють в моря і океани, стаючи причиною загибелі близько мільйона птахів і ста тисяч морських тварин щорічно.
Крім того, деякі пластики можуть випускати в продукти потенційно токсичні речовини, а сама пластикова упаковка далеко не завжди надійно охороняє продукти від окислення повітрям і, як наслідок, псування. Як альтернатива робляться спроби замінити пластик у харчових упаковках на крохмаль, але такі матеріали дуже пористи і погано підходять для тривалого зберігання продуктів
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас