ЧАЕС накриють на півроку раніше, ніж планувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЧАЕС накриють на півроку раніше, ніж планувалося

Казна та Політика
475
Новий безпечний конфайнмент (НБК) буде споруджено над енергоблоком №4 ЧАЕС на півроку раніше, ніж передбачалося початковим планом.
Про це на круглому столі “30 років об’єкту “Укриття” розповів заступник керівника проекту “Новий безпечний конфайнмент” з технічного напрямку Сергій Дерюга.
НБК мав бути насунений у червні 2017 року, проте ми розпочнемо цей план раніше. Це рішення (Компанії – ред.) Novarka”, – сказав Дерюга, не коментуючи його причини.
Разом з тим, в ході круглого столу стало відомо, що реалізацію частини проекту було вирішено перенести “до виникнення необхідності в ньому”.
“Було вирішено, що система дезактивації внутрішніх поверхонь обшивки арки не буде потрібна в процесі експлуатації. Це було вирішено у 2013 році”, – прокоментував Дерюга.
За його словами, в ході будівництва були змонтовані рейки для установки платформи з обладнанням дезактивації, яка може бути проведена “за необхідності”.
“Можливість установки збережена, однак розрахунки показали, що нержавіючу сталь буде складно забруднювати”, – наголосив Дерюга.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас