Оман готовий скоротити видобуток нафти в рамках угоди з ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оман готовий скоротити видобуток нафти в рамках угоди з ОПЕК

Енергетика
138
Найбільший нафтовиробник на Близькому Сході за межами ОПЕК Оман готовий піти на скорочення видобутку нафти на 5-10% у разі досягнення відповідних домовленостей нафтовидобувними країнами.
Про це повідомив в понеділок журналістам в кулуарах нафтогазової виставки ADIPEC міністр нафти і газу Оману Мухаммед Хамад аль-Румхі.
“В першу чергу, ми виступаємо за скорочення нафтовидобутку і досягнення угоди між нафтовиробниками про це, в такому разі Оман готовий скоротити видобуток на 5-10%, другий варіант для нас – це заморозка”, – зазначив міністр.
За його словами, навіть досягнення угоди про заморожування нафтовидобутку буде перемогою, інакше постраждають самі нафтовидобувні країни.
ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки що домовленостей немає.
Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні. Організація розраховує на приєднання до заходів щодо стабілізації ринку низки інших нафтовидобувних країн, перш за все Росії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас