Київському метрополітену 56 років: що нового в підземці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київському метрополітену 56 років: що нового в підземці

Світ
487
6 листопада Київський метрополітен відсвяткував своє 56-річчя. Півстоліття тому була відкрита перша лінія метро – від станції Вокзальна до станції Дніпро. Відтоді метро не тільки значно розширилося, а й стало більш інноваційним.
Електронні картки
Безготівкові розрахунки в метро беруть початок ще в середині 1990-их з появою перших проїзних з магнітними стрічками. Через десятиліття – 1 грудня 2005-го – на заміну їм прийшли безконтактні смарт-карти, які активно використовуються і сьогодні. Їх поповнюють на потрібну кількість поїздок в касі метрополітену, або в терміналах самообслуговування. За 11 років пластикові карти встигли кілька разів змінити дизайн і помітно потіснили жетони.
Банківські картки
В продовження теми безконтактних платежів, з 19 червня 2015 року в Київському метро можна розплатитися безконтактними картками платіжної системи Mastercard. З 22 квітня така опція з’явилася і у власників безконтактних карт ПРОСТIР. Київ став п’ятим містом в світі (після Лондона, Бухареста, Чикаго і Санкт-Петербурга), де можна оплачувати проїзд банківським «пластиком».
На початку листопада в Київському метро почали тестувати безготівкові платежі на касах. Пасажирам хочуть надати можливість оплати жетонів банківськими картками.
Жетони поки продовжують використовуватися для оплати проїзду. Але керівництво підземки вже назвало дату виведення з обігу цього застарілого засобу платежу: Київський метрополітен повністю перейде на картки до кінця 2017 року. Цей перехід не тільки скоротить черги до кас, але і дозволить заощадити. При поповненні картки на 50 поїздок, вартість проїзду становитиме 3,5 грн. На деяких станціях вже встановлено термінали, які працюють виключно з картками.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас