НБУ повідомив, скільки становлять міжнародні резерви України за результатами жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повідомив, скільки становлять міжнародні резерви України за результатами жовтня

Казна та Політика
1056
Національний банк України повідомляє, що міжнародні резерви України на 01 листопада 2016 року становили 15 млрд. 514 млн. дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. У зв’язку з необхідністю здійснення платежів за державним боргом за місяць вони майже не змінилися.
Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.
Загалом за останні 12 місяців вони збільшилися на 20%.
Основними джерелами надходження коштів у жовтні НБУ називає:
По-перше, від проведення Національним банком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. У зв’язку з наявністю надлишкової пропозиції валюти на міжбанківському ринку Національний банк провів протягом місяця 10 аукціонів з купівлі іноземної валюти. Жодного аукціону з продажу іноземної валюти протягом місяця проведено не було. В результаті, чиста купівля валюти Національним банком у жовтні становила 274.5 млн. дол. США.
Водночас збільшення резервів було нівельовано витратами коштів з них на здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. На ці цілі з резервів було спрямовано 365.8 млн. дол. США. З них 310.1 млн. дол. США – погашення та обслуговування державних цінних паперів.
За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3.7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій Уряду та Національного банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас