У країнах ЄС почнуть збирати дані про авіапасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У країнах ЄС почнуть збирати дані про авіапасажирів

Світ
556
Литва однією з перших країн в ЄС почне збирати і систематизувати дані про авіапасажирів, з січня авіакомпанії повинні реєструвати і надавати правоохоронцям дані про всіх осіб, які прибувають в республіку авіатранспортом і відлітають з неї.
Як заявив заступник генерального комісара поліції Едвардаса Шіляріса, система дозволить дієво і своєчасно розкривати злочинні дії, які готуються, вчиняються і вчинені.
Збір інформації про пасажирів в Литві регламентується Законом про основи транспортної діяльності, який передбачає, що авіакомпанії мінімум за 48 годин до рейсу повинні будуть автоматично надавати уповноваженій поліцією установі детальну інформацію про всіх пасажирів, які прямують її рейсом.
Крім імені, прізвища, дати народження, статі та громадянства перевізники повинні будуть повідомити дані унікального коду пасажира, дані візи або іншого документа, що дозволяє перебувати в країні, контактну адресу пасажира, статус його реєстрації, а також всю інформацію про квиток, багаж, місце на борту літака, тип оплати квитка, суму, контактні дані особи, яка купувала квиток. Компанії також повинні будуть надавати всю інформацію, пов’язану з рейсом.
Як повідомлялося, в квітні 2016 року Рада ЄС з юстиції та внутрішніх справ прийняла директиву щодо використання даних пасажирів авіатранспорту для попередження та виявлення проявів тероризму і великої злочинності, а також для проведення розслідувань, пов’язаних з цими явищами.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас