Ціни на газ для промспоживачів зростатимуть до середини зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для промспоживачів зростатимуть до середини зими

Казна та Політика
504
Ціни на газ для промислових споживачів зростатимуть до середини зими, вважає директор незалежного газотрейдера «Скела Терціум» Сергій Непомящий.
«Ключову роль (для зростання цін – ред) на даний момент відіграє, звичайно, сезонний фактор. До того ж динаміка цін на газ багато в чому повторює динаміку цін на нафту. А оскільки ціни на нафту протягом попереднього періоду йшли вгору, то і ціна на газ на європейських майданчиках також коректувалася з урахуванням цього фактора», – сказав він.
С.Непомящій уточнив, що істотне підвищення «Нафтогазом України» цін на природний газ для промислових споживачів з листопада викликано саме цими факторами.
«Тільки 31 жовтня ціна на природний газ на європейських біржах піднялася на EUR 0,5. А це досить значна зміна. Таким чином, з огляду на ці фактори, а також аналізуючи минулорічну динаміку, ми можемо прогнозувати, що до середини зими ціни на природний газ будуть підвищуватися, відповідно, «Нафтогаз» і надалі буде підвищувати ціни для промислових споживачів », – резюмував директор «Скела Терціум».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас