Автомобілістів попереджають: на ринку стане більше "сумнівного" пального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілістів попереджають: на ринку стане більше "сумнівного" пального

Енергетика
1360
Рішення АМКУ про застосування санкцій щодо низки провідних українських нафтотрейдерів не призведе до зниження ціни на якісне пальне, а сприятиме розвитку тіньового ринку та збільшення частки ринку фальсифікованих нафтопродуктів.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
За словами Назаренка, автомобілісти і транспортні компанії України знають, що співпраця з найбільшими мережами АЗС гарантує якісне пальне, вартість якого з об’єктивних економічних причин приблизно однакова.
На його думку, клієнта приваблюють і утримують за рахунок адресних програм лояльності, пропозиції унікальних марок пального, підвищення якості обслуговування, розширення спектру додаткових послуг. Конкуренція за рахунок ціни в преміум-сегменті мінімальна, що говорить не про відсутність конкурентної боротьби, а навпаки, про жорстку конкуренцію.
“Для офіційних автодилерів реально існуючою та актуальною проблемою є існування тіньового ринку, учасники якого встановлюють ціни, нижчі від об’єктивних ринкових, в першу чергу, за рахунок пропозиції неякісного пального. Ми часто стикалися з ситуацією, коли АЗС позиціонують своє дешеве пальне як пальне європейських НПЗ, але за нашою інформацією воно таким не є”, – пише Назаренко.
У цій ситуації страждає як легальний бізнес паливних компаній, які змушені знижувати ціни за рахунок власного прибутку, зменшувати інвестиції в розвиток, так і кінцевий споживач, який за меншу ціну отримує пальне сумнівної якості.
Крім того, за його словами, неринкове зниження ціни сприятиме поширенню схем мінімізації оподаткування, зменшить надходження до бюджету і завдасть шкоди галузі.
Раніше Антимонопольний комітет оштрафував нафтотрейдерів на 204,325 млн гривень за узгоджені дії на ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас