Гройсман обіцяє змінити пенсійну систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман обіцяє змінити пенсійну систему

Казна та Політика
2268
Уряд працює над тим, щоб змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою та наповнити ресурсом.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Ми сьогодні думаємо дуже серйозно над самою пенсійною системою. Вона є несправедлива і досить серйозно популістськи сформована. Це дало нам величезні виклики”, – зазначив Гройсман.
“Наступний наш крок – це змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою та наповнити її ресурсом”, – заявив прем’єр-міністр.
Сьогодні при 250 млрд грн загального Пенсійного фонду, його дефіцит на наступний рік складає 156 млрд грн.
До такої ситуації призвели багаторічний популізм політиків, коли вважали за потрібне друкувати кошти і роздавати громадянам по 1000 грн для того, щоб сподобатися.
“З року в рік політики, які приходили по довірі людей, замилювали очі і загострювали проблему”, – зазначив прем’єр-міністр.
Уряд робить перший крок у напрямку забезпечення справедливої пенсії в Україні та підвищує мінімальну пенсію з 1 грудня на 10%.
“Звичайно, це дуже мало, але це конкретний ресурс, який ми можемо наповнити при тому дефіциті, щоб віддати людям”, – зазначив Гройсман.
Крім того, мільйони громадян в країні не платять внески у Пенсійний фонд.
“Це справедливо? Пенсіонер, який знаходиться на мінімальній пенсії, все життя працював на те, щоб зробити свій страховий стаж і отримати цю пенсію. А є ті, які не платять ні копійки в Пенсійний фонд, але завтра прийде до Пенсійного фонду, як за святою водою, щоб отримати пенсію. Це теж величезна проблема. В Пенсійний фонд платити повинна вся країна”, – підкреслив прем’єр-міністр.
Він підкреслив, що система повинна бути здатною зробити пенсіонерів самодостатніми хоча б на мінімальному рівні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас