Windows-смартфони близькі до зникнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows-смартфони близькі до зникнення

Технології&Авто
2970
Нове дослідження від компанії Strategy Analytics показує, що мобільна операційна система Android продовжує залишатися впевненим лідером на ринку смартфонів з часткою 88%, а iOS втрачає позиції і отримує решту 12%. Дані взяті за підсумками 3-го кварталу 2016 року, коли було продано 375 млн. апаратів, що на 6% вище значення річної давності. В це число ввійшли не менше 328,6 млн. Android-смартфонів (+10,3%) і 45,5 млн. моделей iPhone (-5,2%).
Оскільки 88+12=100, виникає питання, куди поділися платформи Windows Phone, BlackBerry, які раніше якось позначали свою присутність в подібних рейтингах. Дослідження говорить, що Windows Phone майже зникла з поля зору, в чому винні зміни в стратегії Microsoft на ринку смартфонів.
Зупинити це падіння неможливо, бо Microsoft не випускає споживчі моделі. До появи апаратів Surface на Windows Phone 10 Mobile пройде ще чимало часу, і якими б прекрасними вони не виявилися, націленість на корпоративний сегмент і висока ціна не дозволять їм поширитися. Брак додатків, яких нещодавно стало ще на чверть менше, не вирішити навіть випуском нових апаратів.
Більшість користувачів, які полишають відмираючі платформи, вибирають Android. Але навіть при такому домінуванні (а швидше через нього) у неї залишаються проблеми з фрагментацією системи і тим, що продаж апаратів приносить прибуток мінімуму виробників.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас