Експерт розповів, чи подорожчають сири до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чи подорожчають сири до кінця року

Особисті фінанси
586
До кінця поточного року вітчизняні сири подорожчають на 10%.
Таку думку висловив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
«Головна причина подорожчання вітчизняних сирів – це різке подорожчання молочної продукції в Україні. Збільшення ціни на молоко пов’язане з сезонним скороченням кількості молока у зв’язку з масовим забоєм корів, яких просто невигідно стає годувати», – зазначив експерт.
За словами О.Дорошенка, зараз ми маємо незначну різницю в ціні між українськими та імпортними сирами, яка досягає близько 20%, що вже змушує українських виробників скорочувати виробництво або здешевлювати його, випускаючи менш якісний сир. У наступному році, коли вітчизняні сири подорожчають на 10%, вітчизняні виробники опиняться в критичній ситуації, бо різниця в ціні між українським і польським сиром складе всього 10 гривень на кілограмі і українці, знаючи, що польський сир є більш якісним, просто перестануть купувати вітчизняний продукт.
В цілому експерт упевнений, що імпортні сири найближчим часом не подорожчають, якщо українська гривня різко не обвалиться відносно євро, однак подорожчання вітчизняної продукції – неминуче.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас