10 найбагатших і найрозвинутіших країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 найбагатших і найрозвинутіших країн світу

Світ
11557
Лондонський Legatum Institute опублікував свій щорічний рейтинг процвітання і добробуту країн світу. Для визначення найбільш багатих і щасливих держав фахівці інституту врахували вплив 104 різні фактори, що включають рівень доходу населення, кількість людей, зайнятих на постійній роботі, рівень Інтернет-безпеки і т. д.
В процесі складання рейтингу оцінювалися 149 країн. Портал Business Insider представив список з 25 найбільш багатих, здорових, розвинених і щасливих країн світу. Ми відібрали з нього 10 держав.
10. Великобританія
Незважаючи на Brexit, Британія в цьому році перемістилася в рейтингу добробуту з 15-го на 10-е місце. Країна стала однією з кращих за рівнем бізнес-середовища.
9. Данія
Скандинавські країни завжди відрізнялися високими стандартами життя. Данія ж серед них на сьогоднішній день займає найнижче місце. Найбільше балів держава отримала за забезпечення безпеки населення.
8. Швеція
Ця країна отримала високі оцінки рівня розвитку економіки і управління.
7. Нідерланди
У Голландії особливої уваги експертів удостоїлися рівень освіти та економічного розвитку.
6. Австралія
Піднялася на одну сходинку в порівнянні з торішнім рейтингом. Своєю позицією країна зобов’язана гарній погоді і рівнем соціального капіталу.
5. Канада
Канада в цьому рейтингу випереджає США. Вибитися в лідери допоміг країні високий рівень соціального капіталу і свободи громадян, а також розвиток бізнес-середовища.
4. Швейцарія
Ця країна часто займає перші позиції рейтингу добробуту, завдяки відмінній освіті та рівню медицини. У загальному заліку країна займає 3-є місце за показниками охорони здоров’я.
3. Фінляндія
За даними Lagatum Institute, країна відрізняється високим рівнем управління.
2. * Норвегія*
Ця країна сім років поспіль займала перше місце рейтингу добробуту. Проте цього року вона погіршила свої позиції, перемістившись на друге місце.
1. Нова Зеландія
За версією Legatum Institute, саме Нова Зеландія є найбільш процвітаючою країною світу. В ній відзначаються найвищі показники соціального капіталу та економічного розвитку, а також активними темпами відбувається становлення бізнес-середовища.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас