Порошенко схвалив звільнення благодійних текстових повідомлень від оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив звільнення благодійних текстових повідомлень від оподаткування

Казна та Політика
274
Президент Петро Порошенко підписав закон, яким благодійні текстові повідомлення звільняються від оподаткування, і закон, яким скасовується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування для послуг з відправлення благодійних текстових повідомлень.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
“Глава держави затвердив закони про благодійні телекомунікаційні повідомлення”, – сказано в ньому.
Благодійним текстовим повідомленням визначено повідомлення, відправлене на телефонний номер, визначений оператором телекомунікацій для збору грошей на благодійні цілі.
Отримавши благодійне повідомлення, оператор телекомунікацій зобов’язується перерахувати кошти відповідного бенефіціару на благодійні цілі в розмірі, визначеному в публічному договорі.
За відправлення благодійного повідомлення з абонента знімається плата в розмірі не більше собівартості такої послуги.
“Звільняються від оподаткування операції оператора телекомунікацій з надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі”, – таким положенням другий закон доповнює Податковий кодекс.
У пояснювальній записці до відповідного законопроекту зазначалося, що такі зміни в законодавстві забезпечать перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми і дозволять оператору телекомунікацій компенсувати сплачені в момент отримання ним підписки від абонента податки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас