Експерт розповів, кому пропонують переїхати заради нової роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, кому пропонують переїхати заради нової роботи

Особисті фінанси
1710
Найчастіше пропонують переїхати представникам рідкісних та непопулярних професій. Серед таких – технологи, інженери очисних споруд, конструктори. Про це в коментарі розповіла Інна Новицька, власниця компанії з пошуку роботи “Нова персона”.
“Найчастіше пропонують переїхати керівникам і представникам рідкісних професій і топ-менеджменту. Йдеться про переїзд не лише до столиці чи міста-мільйонника, але й навпаки – до менших міст”, – коментує експерт.
Згідно з опитуванням кадрового порталу Head Hunter, кожному другому офісному працівнику доводилося змінювати разом з роботою місце проживання. Зізналися у тому, що шкодували про переїзд, троє зі ста опитаних.
“Працівникові, якого запрошують переїхати, зазвичай обіцяють оплачуване житло. Керівникам – службовий автомобіль. Наприклад, підприємство розташоване в невеликому місті необласного значення, а шукає людину на посаду комерційного директора. Такого фахівця переманюють із великого міста на вигідніші умови. Іноді пропонують кредит без відсотків від підприємства. Стосовно готовності українців на зміну місця проживання, то тут все залежить від ціни питання. Зараз маємо рідкісну позицію технолога на харчове виробництво. Підприємство поблизу невеликого міста. Знайшли кілька кандидатів, готових переїхати. Мотивує висока зарплата”, – говорить Інна Новицька.
У Head Hunter переконані, що наймобільнішою групою залишаються ІТ-спеціалісти.
“Вони найчастіше розглядають варіанти побудови кар’єри в іншій країні й, незважаючи на можливість працювати віддалено, у низці випадків готові на переїзд. Рідше планують переїхати ті, чий досвід складно пристосувати до реалій іншої країни – юристи, працівники страхових агентств, держслужбовці та інші”, – пояснюють у компанії.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас