У Києві підрахували кількість будинків, які потребують капремонту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві підрахували кількість будинків, які потребують капремонту

Казна та Політика
352
У Києві близько 600 тис. сімей проживають в зношених будинках, які потребують термомодернізації та капітального ремонту, повідомив заступник міського голови Києва Петро Пантелеєв.
“Сьогодні в Києві близько 600 тис. сімей проживають в будинках, що потребують глибокої термомодернізації, капітального ремонту, тобто ті, які на сьогоднішній день вже досить зношені. 600 тис. сімей – це близько 1,8 млн осіб”, – зазначив П. Пантелеєв в четвер під час прес-конференції.
За його словами, відповідно до розрахунків Київської міськдержадміністрації (КМДА), для ремонту одного будинку необхідно мінімум 3,5-5 млн грн.
“Це мінімальні витрати, щоб привести будинок в порядок. Зокрема, заміна інженерних мереж, капітальний ремонт дахів, заміна вікон на енергозберігаючі, встановлення нових сучасних теплових пунктів. Але дуже важливою складовою, яка сильно впливає на вартість, є заміна ліфтів. Сьогодні це мінімум 700 тис. – 1,5 млн грн. З розрахунку на сім’ю це мінімум 50 тис. грн”, – зазначив А.Пантелеєв.
Він також підкреслив, що окремою проблемою, яка потребує уваги, є “хрущовки”.
“Нам потрібно дати відповідь на питання про доцільність їх реконструкції і модернізації. Або ж іти шляхом їх знесення та будівництва нового житла. Наша позиція, позиція київської міської влади, що “хрущовки”- це рудимент і потрібно будувати нове житло. При цьому врахувати інтереси всіх, хто живе в них, дати їм рівноцінне житло”, – сказав він.
П.Пантелеєв також додав, що в 2016 році серед киян істотно виріс попит на урядову програму компенсації ОСББ витрат на термомодернізацію багатоповерхівок “70 на 30”. Так, в 2015 році нею скористалися 16 будинків, а в 2016 році – 62.
При цьому, за його словами, КМДА має намір в наступному році впровадити систему компенсації витрат на термомодернізацію для будинків, де немає ОСББ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас