У НАТО закликали Україну прискорити проведення системних реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАТО закликали Україну прискорити проведення системних реформ

Казна та Політика
295
В Організації Північноатлантичного договору (НАТО) закликають Україну прискорити проведення системних реформ.
Про це сказав глава Представництва НАТО в Україні, директор Офісу зв’язку НАТО в Україні Олександр Вінніков.
Як зазначив Вінніков, Україна має безпрецедентний рівень підтримки з боку міжнародних партнерів, в тому числі від НАТО.
“Ми заохочуємо наших українських партнерів просуватися на шляху реформ навіть з більшою рішучістю у впровадженні ключових реформ. Україна зробила багато, але багато викликів зберігається, і Україна не повинна втратити «вікно можливості», і вона сьогодні повинна прискорити темпи системних реформ в дуже швидкоплинному міжнародному середовищі”, – заявив Вінніков.
Також він нагадав про результати Варшавського саміту НАТО, що відбувся в липні 2016 року. Зокрема, тоді було затверджено Комплексний пакет допомоги, який, за його словами, “спрямований на консолідацію і збільшення практичної допомоги НАТО Україні для того, щоб Україна могла краще забезпечувати власну безпеку і проводила необхідні реформи”.
У зв’язку з цим Вінніков наголосив, що Комплексний пакет допомоги містить 40 різних заходів підтримки за 13 ключовими напрямами реформування, в тому числі сприятиме підтримці реформи сектора безпеки і оборони, зосереджуючи увагу на ключовому принципі цивільного контролю і демократичного нагляду за Збройними силами. Він запевнив, що Альянс зацікавлений допомагати Україні в реалізації євроатлантичних стандартів, щоб Україна стала більш стійкою в протистоянні російській агресії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас