Долар дешевшає відносно євро, ієни і франка на тлі передвиборної лихоманки в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає відносно євро, ієни і франка на тлі передвиборної лихоманки в США

Валюта
593
Долар продовжує дешевшати відносно євро, ієни і швейцарського франка в четвер на тлі політичної невизначеності в США перед президентськими виборами.
За тиждень до виборів опитування громадської думки в США вказало на незначну перевагу кандидата на пост президента від республіканців Дональда Трампа перед його суперницею Хілларі Клінтон, що представляє Демократичну партію.
Результати опитування, проведеного телеканалом ABC і газетою The Washington Post, показали, що за Д. Трампа готові віддати голоси 46% респондентів, тоді як за Х. Клінтон – лише 45%. Республіканець вперше з травня вирвався на перше місце в цьому опитуванні.
Тим часом, результати опитування американців, які не примкнули до жодної з головних партій США, показали, що Х. Клінтон має невелику перевагу в популярності над Д. Трампом, свідчать дані Bloomberg.
Згідно з даними опитування, на підтримку Х. Клінтон висловилися 39% респондентів, а за Д. Трампа – 35%.
“На ринках почалася передвиборна лихоманка, інвестори закладають у ціни зростаючу ймовірність перемоги Трампа, що веде до цілком очікуваних реакцій у всіх валютних парах: євро, ієна і франк дорожчають проти долара, а валюти ризику консолідуються або дешевшають (в першу чергу це стосується мексиканського песо, що за минулі шість торгових сесій втратив в ціні 4%)”, – зазначає головний валютний стратег Saxo Bank Джон Харді.
Підсумки засідання Федеральної резервної системи (ФРС) стримують ослаблення американської валюти, пише газета The Wall Street Journal.
У середу Федрезерв очікувано залишив базову процентну ставку в цільовому діапазоні 0,25-0,50% річних. При цьому ЦБ додав низку слів до тексту заяви щодо підсумків засідання, давши, на думку аналітиків, тонкий натяк на те, що він готується до підвищення вартості кредитування в грудні.
“Підсумкова заява ФРС узгоджується з прогнозами підйому ставки в грудні, – відзначає валютний стратег Credit Agricole Василь Серебряков. – Президентські вибори в США є головним чинником, який може становити ризик для грудневого підйому ставки”.
Згідно з даними CME Group, ймовірність підйому ставки Федрезервом в грудні оцінюється ринком в 72%.
Курс євро до долара США на торгах у четвер піднявся до $1,1113 у порівнянні з $1,1098 на закриття попередньої сесії.
Вартість американської валюти відносно ієни опустилася до 102,81 ієни проти 103,3 ієни напередодні.
Пара євро/ієна торгується на рівні 114,27 ієни в порівнянні з 114,64 ієни на закриття ринку в середу.
Курс швейцарського франка до долара піднявся в четвер до $1,0303 проти $1,0275 напередодні.
Мексиканський песо подешевшав до 19,46 песо/$1 з 19,34 песо/$1 за підсумками попередньої сесії.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас