Риб'ячу луску перетворили на генератор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Риб'ячу луску перетворили на генератор

Світ
1110
Індійські фізики Суджой Кумар Гош та Діпанкар Мандал з калькуттського Університету Джадавпур опублікували в журналі Applied Physics Letters статтю з методом трансформації риб’ячої луски в імпровізований генератор.
Дослідники обробили луску так, щоб вона стала гнучкою, потім підключили до кожної два електроди і заламінували. Отриманий девайс може збирати енергію від рухів навколо, зокрема, від таких простих, як вібрації і навіть серцебиття. Про це пише Tech Today. При цьому, на відміну від інших екзотичних способів отримання енергії риб’яча батарея видає напругу в 4 вольти та струм у 1,5 мікроампера.
Об’єднавши кілька елементів з риб’ячої луски в один ланцюг, учені створили батарею, яка видає струм у 14 вольтів. Її потужності виявилося достатньо для нормальної роботи 50 синіх світлодіодів. Автори кажуть, що подібні акумулятори на лусочках є оптимальним рішенням, наприклад, для кардіостимуляторів. Перевага луски в тому, що отримати її можна безкоштовно, адже сьогодні вона вважається сміттям. Для своїх експериментів дослідники отримали луску на місцевому рибному ринку.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас