Кабмін знизив вартість оренди державної власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знизив вартість оренди державної власності

Казна та Політика
532
Кабінет міністрів України на засіданні в середу вирішив терміном на три роки ввести знижений до 0,7 коефіцієнт розрахунку вартості оренди об’єктів державної власності.
Про це заявив перший заступник глави Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Парфененко.
“З метою зменшення фінансового навантаження на орендарів, збільшення привабливості оренди держмайна і забезпечення стабільних надходжень до державного бюджету від оренди, пропонується ввести тимчасовий знижений коефіцієнт до чинних в методиці орендних ставок – в розмірі 0,7. Цей тимчасовий захід запроваджується на три роки”, – повідомив Парфененко.
За його словами, на контролі ФДМ перебуває близько 20 тис. договорів оренди, при цьому протягом останніх років відзначається негативна тенденція відтоку орендарів.
“Так, за останні три роки кількість договорів оренди скоротилося на 2,2 тис., що становить 12% загальної кількості, а за останній рік – на 1,3 тис. Це, на нашу думку, є наслідком завищених ставок оренди держмайна в порівнянні з недержавним майном в приватному сегменті економіки”, – сказав Парфененко.
Крім того, за пропозицією заступника голови Федерації роботодавців України Олексія Мірошниченка, в документ було внесено поправку, згідно з якою знижений коефіцієнт застосовується не тільки на цілісні майнові комплекси, а й на всі об’єкти держмайна.
У документ також внесено вимогу про проведення через рік аналізу дії знижених ставок оренди, і за необхідності, їх перегляду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас