Чи потрібно Україні і далі брати кредити? - опитування Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи потрібно Україні і далі брати кредити? - опитування Finance.UA

Казна та Політика
461
Більшість політиків заявляє, що країні необхідна міжнародна допомога для стабілізації економічної ситуації і реструктуризації фінансових зобов’язань. Раз у раз можна спостерігати нові домовленості з МВФ, ЄБРР, Світовим банком тощо.
Разом з тим борги з кожним днем, місяцем, роком лише збільшуються і потроху ми закидаємо на свої плечі дедалі більшу ношу. І, звичайно, виникає запитання: “Коли прийде той день, коли ця ноша стане для нас непосильною?”. Адже, крім стимулювання національної економіки (яка підірвана воєнною агресією Росії і іншими несприятливими факторами), гроші потрібні і для платежів за взятими раніше кредитами.
Ми вирішили поцікавитися у читачів порталу Finance.UA «Чи потрібно Україні і далі брати кредити?». І ось які відповіді отримали.
Більшість, 69% опитаних, впевнені, що Україні варто припиняти політику життя «від кредиту до кредиту». І відзначають, що ми зможемо прожити і так.
13% наших читачів визнають, що слід користуватися кредитами і далі, оскільки це вже необхідність.
10% респондентів вважають, що кредитами треба користуватися, але на інших умовах.
5% вибрали відповідь «Головне, щоб діти змогли віддати». І лише 3% впевнені, що нам і так будуть відмовляти кредитори.
Чи потрібно Україні і далі брати кредити? - опитування Finance.UA
Тим часом… У випадку, якщо в найближчі місяці українській владі вдасться переконати МВФ у незмінності курсу на проведення реформ і продемонструвати прозорий бюджетний процес, конструктивну податкову реформу, лібералізацію валютного регулювання, обговорення пенсійної реформи, Київ може розраховувати на четвертий кредитний транш обсягом близько 1,3 млрд дол. до кінця поточного року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас