Україна - серед найгірших країн в регіоні ЦСПСЄ за рівнем податкового адміністрування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна - серед найгірших країн в регіоні ЦСПСЄ за рівнем податкового адміністрування

Казна та Політика
313
Україна – серед найгірших країн в регіоні Центральної, Східної та Південно-Східної Європи (ЦСПСЄ) за рівнем податкового адміністрування, повідомляється в огляді економік центральних і південних країн Східної Європи (CEE Outlook), оприлюдненому на веб-сайті МВФ в середу.
Згідно з наведеною в документі порівняльною таблицею “Відносна сила інститутів податкового адміністрування”, Україна має незадовільну оцінку в шести з 15 наведених позицій, в тому числі по п’яти позиціях відсутні дані для оцінки.
У категорії “Автономія організаційної системи” відзначено відсутність колегіального органу управління, тоді як автономність фіскальних органів не оцінена через відсутність необхідних даних.
У розділі “Організаційна структура” функціональна структура оцінена на низькому рівні, але задовільно оцінена наявність окремої одиниці для обслуговування великих платників податків.
“Стратегічне управління” повністю оцінено незадовільно – як в частині управління ризиками, так і в частині ідентифікації ризиків нормативно-правового характеру.
У розділі “Управління персоналом” задовільному рівню відповідає наявність дипломованого персоналу і низька плинність кадрів. Водночас рівень розподілу персоналу між основними і додатковими функціями низький.
В рамках оцінки якості “Операційних функцій”, оцінка відшкодування ПДВ відсутня. Показник збору доходів, зібраних через верифікацію і аудит, оцінений негативно, водночас низький рівень податкових зобов’язань оцінений позитивно.
За ефективністю “Онлайн послуг” фіскальні інститути не оцінені через відсутність необхідних даних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас