Суд заарештував майно "Карпатигазу" на 4 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував майно "Карпатигазу" на 4 мільярди

Фондовий ринок
351
Суд за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на технологічне обладнання об’єктів нафтогазовидобувної промисловості, що належить оператору договору про спільну діяльність між державною газовидобувної компанією “Укргазвидобування” і Misen Enterprises AB компанії “Карпатигаз” загальною вартістю 4 млрд гривень.
Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.
“Посадові особи ТОВ “Карпатигаз”, при здійсненні госпдіяльності з видобутку газу, діючи за попередньою змовою з посадовими особами “Укргазвидобування”, починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов’язання з ПДВ, податку на прибуток і плати за надра”, – йдеться в повідомленні відомства.
За твердженням Генпрокуратури, за результатами незаконних фінансових операцій посадових осіб ТОВ “Карпатигаз” державному бюджету завдано збитків в особливо великому розмірі.
Як повідомлялося, “Укргазвидобування” ініціювала арбітражний розгляд справи про розірвання договору про спільну діяльність між ТОВ “Карпатигаз” і компанією “Місен Ентерпрайзіс АБ”.
Нагадаємо, раніше компанія “Карпатигаз” подала позов до України на 3 млрд доларів.
Компанію “Карпатигаз” в публікаціях ЗМІ пов’язують з Юрієм Бойком і Дмитром Фірташем. Також джерела “Української правди” на нафтогазовому ринку стверджують, що неформальну частку в проекті з кінця 2014 року має і сам Мартиненко.
Це сталося, коли компанію “Укргазвидобування” очолював лояльний Мартиненку менеджер Юрій Костюк.
У самій компанії наполягають, що її акціонером є публічна шведська компанія Misen Energy АВ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас