Компанія Chipotle може не відновитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Chipotle може не відновитися

Фондовий ринок
426
Кліенти Мережі Ресторанів Chipotle Так І Не Змогли Повністю Пробачити Компанії Ситуацію Навколо Безпеки Продуктів У 2015 Році.
Компанія Chipotle може не відновитися
Результати доходів Chipotle Mexican Grill за третій квартал як і раніше зазнають наслідків кризи, яка сталася рік тому. Звіт про доходи не зміг виправдати прогнозів аналітиків і відзначив різке падіння продажів.
Останні цифри вказують на те, що акції безуспішно намагалися відновитися, оскільки в середу акції Chipotle впали.
Слабкі результати за 3 квартал
Прибуток компанії становив 1.04$ млрд., що на 14.8% нижче в річному обчисленні і на 50$ мільйонів нижче за середні прогнози аналітиків. Зіставні продажі ресторану впали на 21.9%, у вересні продажі відзначили падінням 11-й місяць поспіль. Тим часом зіставні угоди впали на 15.2%.
Прибуток на акцію (EPS) склав 0.27$, впавши з 4.59$ в 2015 році. Аналітики прогнозували EPS в розмірі 1.59$. Операційний дохід компанії впав на 14.1% в результаті зниження продажів і зростаючих доходів.
Незважаючи на величезне падіння прибутку, загальні операційні витрати зросли на 4.6% в річному обчисленні.
Компанія Chipotle може не відновитися
Не тільки слабкі результати компанії стали причиною падіння акцій, Chipotle оголосили, что ShopHouse – Азіатська концептуальна мережа – була скасована. Тепер компанія зосередиться на двох інших ідеях, а саме, буде досліджувати інші продукти, включаючи бургери і піцу, після значних збитків компанії в третьому кварталі.
Зараз період квартальної звітності! Щоб дізнатися про звіти інших компаній, відвідуйте сайт FSMNews.
Повернення в 2017 році
Керівництво мережі Chipotle зберігало оптимістичний тон під час свого виступу, зазначивши, що повне повернення компанії відбудеться в наступному році. Згідно з прогнозами на 2017 рік, компанія очікує зростання зіставних продажів і збільшення операційних доходів приблизно на 20%, крім того, компанія прогнозує EPS в розмірі 10$, що трохи нижче показників 2013 року, коли прибуток на акцію становив 10.47$. До того ж компанія прогнозує збільшення зіставних продажів в четвертому кварталі.
«Наші продавці з нетерпінням хочуть побачити повернення покупців до їхніх ресторанів, і ми старанно працюємо, щоб винагородити їх найкращими враженнями», – сказав співдиректор Монтгомері Моран. «Після успішного впровадження програми з безпеки продуктів харчування і значних зусиль щодо залучення більшої кількості людей до наших ресторанів, дуже важливо, що ми готові радувати клієнтів при кожному відвідуванні. Ми впевнені, що ми маємо і лідерство, і команду, щоб досягти поставлених цілей».
Однак інвестори не до кінця впевнені в прогнозах керівництва компанії, з огляду на величезне падіння акцій після виходу квартального звіту.
Чому компанія не може відновитися
Коли компанія переживала найгірший період кризи, спричиненої кишковою паличкою Е.coli в 2015 році, інвестори були впевнені в тому, що багато мереж швидкого харчування, які пережили подібні спалахи хвороб харчового походження, зможуть за рік відновитися. Однак зниження продажів Chipotle було крутішим, тривалішим і повільнішим.
Управління вказало на загрози з боку соціальних медіа, звітів Центрів контролю і профілактики захворювань (CDC) і традиційної реакції ЗМІ.
Найімовірнішою причиною повільного відновлення було те, що Chipotle працювала під девізом «Чисті продукти» і наполегливо твердила про використання кращих інгредієнтів, таких як місцеві екологічно чисті продукти і «гуманно вирощене м’ясо», – все це і стало вразливим місцем компанії. Chipotle хотіла, щоб її клієнти куштували хорошу їжу і почувалися при цьому добре, враховуючи той факт, які саме інгредієнти використовує компанія. Можливо, буде важко переконати клієнтів, які втратили довіру, повернутися назад.
Компанія Chipotle може не відновитися
Ще однією причиною того, що Chipotle не може відновитися, є той факт, що буріто-рол міг обмежити безпеку харчових продуктів внаслідок кризи, проте знизив продажі в січні на 40%.
Керівництво підприємства не принесло жодних вибачень, поки Норовірусна епідемія не вразила понад 100 осіб в мережі в Бостоні в грудні місяці, що явно погіршило ситуацію. На той час Стів Еллс, засновник компанії, голова ради директорів і співзасновник, приніс вибачення, які були розміщені в великих газетах і з’явилися навіть на телебаченні, проте було занадто пізно.
Незважаючи на зусилля заспокоїти клієнтів, ця подія спровокувала погіршення маркетингових зв’язків і відносин з громадськістю. Компанія додала розділ на своєму сайті про нові методи нешкідливості харчових продуктів, але його не розмістили на головній сторінці, тому його важко знайти. У його акаунті в Twitter споживачі запитують, чи безпечно харчуватися в Chipotle, а випадкова відповідь «Так» або «Звичайно» демонструє корпоративну культуру, яка, здається, знижує серйозність інциденту. До того ж Chipotle опублікував анімаційне маркетингове відео за літо, але проігнорував кризу безпеки харчових продуктів.
Акції Chipotle впали на 44% за останні 12 місяців до $368, включаючи 7-відсоткове падіння в середу. З огляду на поточну ціну акцій компанії, коефіцієнт ціни до прибутку надмірно високий – 40. Знадобляться роки, що навряд чи, перш ніж акції повністю відновляться до колишнього рівня $750, встановленого до пришестя.
Компанія Chipotle може не відновитися
FSM News надає вам найактуальнішу інформацію, висвітлюючи найбільші події ринку. Ми пропонуємо глибокий аналіз і детальні новини, щоб трейдери постійно отримували інформацію, враховуючи швидкий плин подій. FSMNews щодня надає нові статті та аналіз, тому оформляйте передплату на розсилку новин вже сьогодні!
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас