Власник банку "Михайлівський" просить суд визнати незаконним рішення НБУ про ліквідацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник банку "Михайлівський" просить суд визнати незаконним рішення НБУ про ліквідацію

Кредит&Депозит
1341
Компанія “Екосіпан” просить Окружний адміністративний суд Києва визнати незаконним рішення Нацбанку ліквідувати банк “Михайлівський”.
Про це йдеться в ухвалі суду від 17 жовтня.
Компанія “Екосіпан” подала в суд на Нацбанк України і Фонд гарантування вкладів з вимогою визнати незаконним рішення НБУ від 12 липня про ліквідацію банку “Михайлівський”.
Суд відбудеться 16 листопада.
Як відомо, до 19 травня 2016 року компанія “Екосіпан” контролювалася власником мережі “Ельдорадо” Віктором Поліщуком.
Коли в травні у банку почалися проблеми, Поліщук вийшов зі складу акціонерів “Екосіпан”. В даний час компанія контролюється Ігорем Дорошенком (затриманий колишній голова правління банку “Михайлівський”), Віктором Єрасовим, Василем Шастуном, Володимиром Бакуменком, Сергієм Богуцьким, Олександром Денисовим та ін.
Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки “Ельдорадо” і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку “Михайлівський”, в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.
Нагадаємо, 27 жовтня у заступниці Гонтаревої провели обшук у справі банку “Михайлівський”.
Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.
У травні в банк “Михайлівський” була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.
23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.
У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас