10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте

Фондовий ринок
15566
Величезна кількість магазинів, брендів, різноманітність упаковок і вивісок змусять вас повірити, що у вас величезний вибір. Але що, якщо це ілюзія, і що б ви не вибрали, гроші ви в підсумку віддасте в одні конкретні руки.
Ця проста схема допоможе вам розібратися, що кому належить і чий саме товар ви купуєте.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Danone
Виручка за рік: $24,9 млрд.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Французька компанія Danone крім молочних продуктів (Danone, Активіа, Actimel, Растишка, Fantasia, Danissimo, Evian, Badoit, Volvic, Raumplus і ін.), випускає на ринок воду в пляшках і кондитерські вироби. Компанія давно вийшла з розряду локальних і стала гігантом на ринку. У будь-якому супермаркеті ви знайдете не менш 10 продуктів, до яких Danone має відношення.
Mars
Виручка за рік: $33 млрд.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Шоколадний бренд Mars виробляє і всіма улюблені Snickers, M&M, Bounty і ще ряд інших, менш відомих продуктів. Mars до всього іншого володіє жуйкою Orbit і виробництвом круп швидкого приготування Uncle Ben’s.
Menu Foods
Виручка за рік: $32 млрд.
Про те, що Menu Foods, компанія з виробництва корму для домашніх вихованців, є гігантом планетарного масштабу, стало відомо 2007 року, коли в США було зафіксовано масове отруєння тварин. Аналіз показав, що отруйні речовини присутні в понад 150 брендів. Саме тоді стало відомо, що всі ці бренди належать корпорації Menu Foods. Ця ж компанія займається і виробництвом відомого енергетичного напою Red Bull.
Coca-Cola
Виручка за рік: $44 млрд.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Coca-Cola виробляє величезну кількість холодних напоїв, серед яких знайомі з дитинства Sprite, Fanta, холодний чай Nestea, енергетичні напої і низка газованих нопоїв.
Unilever
Виручка за рік: $59 млрд.
Unilever виробляє багато чого: від засобів гігієни та косметики до чаю і майонезу. Unilever володіє понад сотнею брендів, серед яких Lipton, Calve, Domestos та багато інших. А сама корпорація входить в ще більшу – The Procter&Gamble Company.
PepsiCo
Виручка в 2015: $63 млрд.
Улюблений Pepsi виробляє ряд продуктів під брендами Mountain Dew, Lay’s, Cheetos, Mirinda, SoBe, Tropicana, Lay’s, і навіть KFС торкнулася рука PepsiCo.
The Procter&Gamble Company
Виручка: $76 млрд.
Цій компанії належить понад 20 брендів зі світовим ім’ям і ще 20 з локальним іміджем. Серед них є Fairy, Tide, Ariel, Old Spice, Olay, Hugo Boss, Gillette, Venus, а також батарейки Duracell, побутова техніка Braun і багато іншого.
InBev
Виручка за рік: $56 млрд.
Корпорація InBev виробляє основні пивні марки Stella Artois, Beck’s, Leffe, Staropramen, Tennents і Hoegaarden, загалом кількість тільки пивних брендів компанії сягає 200. Так само InBev належить 123 заводи по всьому світу.
Nestle
Виручка за рік: $87 млрд.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Компанія є найбільшим в світі виробником продуктів харчування, серед яких шоколадні батончики KitKat, Nescafe, NESQUIK. Крім цього Nestle належать косметичні бренди L’Oréal, Garnier, Maybelline, так само парфумерні бренди Boss і Lacoste.
Quanta
Виручка за рік: $45 млрд.
10 компаній, які контролюють майже все, що ви купуєте
Корпорація Quanta Computer виробляє близько 33% всіх ноутбуків в світі. Заводи Quanta працюють на величезну кількість брендів, серед яких Apple, Dell, HP, Sony, Toshiba і інші.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас