Deutsche Bank несподівано отримав прибуток в III кварталі і збільшив виручку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank несподівано отримав прибуток в III кварталі і збільшив виручку

Фондовий ринок
380
Deutsche Bank AG (DB), найбільший комерційний банк Німеччини, зафіксував чистий прибуток у третьому кварталі 2016 року, чим здивував аналітиків, які чекали від проблемного банку чергового збитку.
Як повідомляється в прес-релізі DB, чистий прибуток в липні-вересні склав 256 млн євро проти збитку в розмірі 6 млрд євро за аналогічний період роком раніше.
Експерти в середньому очікували збитку в розмірі 394 млн євро.
Квартальна виручка банку збільшилася на 2,2% – до 7,5 млрд євро.
Частково позитивний результат DB в третьому кварталі пояснюється зниженням судових витрат, які склали 501 млн євро в порівнянні з 1,21 млрд євро за аналогічний період минулого року.
Основною проблемою для банку є поточний судовий розгляд з владою США, що звинувачує DB в порушеннях при операціях з іпотечними паперами в період до кризи 2008 року і вимагають штраф у розмірі $14 млрд. Втім, кінцева сума штрафу може виявитися наполовину меншою, вважають багато експертів.
Глава банку Джон Крайан в ході прес-конференції, присвяченій публікації звітності, заявив, що його компанія всіма силами прагне вирішити цю справу, підкресливши, що сума штрафу повинна бути “розумною”.
Коефіцієнт достатності основного базового капіталу Deutsche Bank на кінець третього кварталу дорівнював 11,1% – показник за три місяці зріс на 0,3 процентного пункту і виявився вищим за прогнози.
Виручка від торгових операцій з борговими паперами та валютами, основне джерело доходів інвестиційно-банківського підрозділу, зросла на 10% – до 2,6 млрд євро.
Крім того, співвідношення витрат і доходів знизилося до 87% на кінець вересня з 91% на кінець червня.
З початку 2016 року акції Deutsche Bank впали в ціні на 41%, його капіталізація становить 18,1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас