Порт «Южний» просить не політизувати тендер з «Ян Де Нул» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порт «Южний» просить не політизувати тендер з «Ян Де Нул»

Фондовий ринок
334
Адміністрація морського порту «Южний» розцінює заяву народного депутата України Сергія Лещенка як тиск на посадових осіб Антимонопольного комітету України напередодні розгляду справи щодо тендеру щодо днопоглиблення порту і просить утриматися від маніпулювання фактами.
Про це йдеться в заяві прес-служби морпорту «Южний».
Як відзначають в прес-службі, в лютому поточного року було організовано тендер на будівництво об’єкта: «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту». В кінці вересня комітетом з конкурсних торгів прийнято рішення визначити переможцем з числа учасників допущених до оцінки за найбільшою кількістю балів ТОВ «Ян Де Нул Україна».
17 жовтня представники групи «Ян Де Нул», яка є провідним експертом днопоглиблення і морського будівництва з найсучаснішим у світі технічним флотом, провели зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і представниками Європейської Бізнес Асоціації.
Делегація групи «Ян Де Нул» була представлена керівництвом ТОВ «Ян Де Нул Україна» – генеральним директором Андрієм Розовим і директором Дмитром Бойком, а також представниками групи, що відповідають за розвиток бізнесу в Україні, регіональним директором Філіпом Утсе і регіональним менеджером Тімом Девольдером.
«ТОВ« Ян Де Нул Україна» користується повною підтримкою групи« Ян Де Нул» на глобальному рівні, в тому числі в частині використання провідного флоту, світового досвіду, професійних та інноваційних рішень. Для реалізації проектів в Україні ми також залучаємо міжнародних партнерів, які мають досвід в будівництві гідротехнічних споруд», – зазначив тоді регіональний директор групи« Ян Де Нул» Філіп Утсе.
Міністр інфраструктури підкреслив, що міжнародна група «Ян де Нул» підтвердила повноваження компанії «Ян де Нул Україна», яка виграла тендер на днопоглиблення «Южного». «Це означає не тільки приналежність до компанії, відомої в усьому світі, але і високі стандарти виконання робіт», – заявив глава відомства.
Однак один з учасників тендера, незадоволений результатами, подав скаргу на рішення комітету з конкурсних торгів в АМКУ і має намір зірвати проведення днопоглиблювальних робіт і подальший розвиток порту «Южний». Засідання АМКУ із зазначеного питання відбудеться 3 листопада. Адміністрація порту «Южний» повністю готова до розгляду справи і має всі необхідні аргументи для відстоювання своєї правової позиції.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас