Фонд держмайна назвав дату повторного конкурсу з продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна назвав дату повторного конкурсу з продажу ОПЗ

Фондовий ринок
266
Фонд державного майна розраховує провести повторний конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ) орієнтовно 15 грудня і встановити стартову ціну пакета акцій на рівні 5,16 мільярда гривень, повідомив журналістам глава Фонду Ігор Білоус.
При цьому він уточнив, що умови продажу повинні бути затверджені на сьогоднішньому засіданні уряду. “Розраховуємо на 15 грудня. Але зараз тривають дуже непрості переговори, всі чекають, які ми приймемо рішення”, – сказав Білоус.
Він також уточнив, що серед потенційних покупців – тільки іноземні компанії. “Наших немає зовсім. Подивимося, передбачати майбутнє я поки не можу, – сказав Білоус. – Ми відкоригували ціну на рівні 5,16 мільярда гривень. Але давайте її приймемо, а потім будемо коментувати”.
Як повідомлялося, Одеський припортовий завод (м.Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.
ОПЗ є головним держактивом, який повинен бути проданий в поточному році. ОПЗ увійшов до переліку приватизації в 2015 році і готувався до продажу в першій половині 2016 року. 18 липня відбувся конкурс з продажу 99,6% акцій ОПЗ зі стартовою ціною 13,175 мільярда гривень (близько 520 мільйонів доларів). Однак він був зірваний через відсутність заявок. Однією з причин цього в фонді називали завищену стартову ціну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас