НБУ реорганізував департамент ліцензування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ реорганізував департамент ліцензування

Фондовий ринок
351
Національний банк реорганізував діяльність департаменту реєстраційних питань і ліцензування, оптимізувавши його структуру і кількість персоналу.
Про це йдеться в рішенні правління НБУ №341-рш від 17 жовтня.
В рамках подальшої трансформації Нацбанку департамент реєстраційних питань і ліцензування перетворено на управління реєстрації і ліцензування на правах відокремленого підрозділу НБУ. Поточна робота з реєстрації та ліцензування фінансових установ спрямована на забезпечення прозорості структури власності банків, що свідчить про доцільність реорганізації роботи управління.
До функцій управління реєстрації та ліцензування відносяться: ліцензування банків, вирішення реєстраційних питань, моніторинг структури власності банків, ліцензування небанківських фінансових установ та моніторинг банківських груп.
Раніше виконувані департаментом функції з ліцензування валютних операцій фізичних та юридичних осіб, здійснення контролю за дотриманням резидентами умов індивідуальних ліцензій та інших дозвільних і реєстраційних документів, які надає Нацбанк, передані в департамент фінансового моніторингу НБУ.
Реорганізоване управління реєстрації та ліцензування продовжує очолювати Олександр Бевз.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас