НБУ обновив методологію розрахунку офіційного курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ обновив методологію розрахунку офіційного курсу гривні

Валюта
1522
Національний банк України з 1 листопада змінить підхід до розрахунку офіційного курсу гривні до іноземних валют.
Згідно з повідомленням Нацбанку, зміни передбачені постановою Правління НБУ №391 від 13 жовтня 2016 року “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
По-перше, Національний банк удосконалює методологію розрахунку офіційного курсу гривні до долара США, на основі якого розраховується офіційний курс гривні до інших іноземних валют.
Досі офіційний курс розраховувався як середньозважений курс продавців і покупців, що склався за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України.
Тепер же розрахунок буде включати тільки угоди між банками, а також між банками і НБУ.
По-друге, Нацбанк оновить списки валют для щоденного і щомісячного встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют з урахуванням зміни структури зовнішньої торгівлі України в останні роки і коригування Класифікатора іноземних валют та банківських металів у квітні цього року.
Як повідомлялося, Нацбанк анонсував подальше пом’якшення адміністративних обмежень на валютному ринку, установлених протягом 2014-2015 років для стабілізації курсу національної валюти.
Історичний мінімум курсу української гривні відносно долара США, досягнутий в лютому 2015 року, становить 30,01 грн/дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас