Рітейлер "Метро" хоче купити м'ясомолочний актив в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рітейлер "Метро" хоче купити м'ясомолочний актив в Україні

Фондовий ринок
831
ТОВ “Метро Кеш енд Керрі Україна” (Metro C&C) розглядає можливості для інвестування в місцеве виробництво м’ясної і молочної продукції з метою нарощування своєї частки на ринку, повідомив комерційний директор Metro C&C Адріан Арічу.
“Нас цікавлять, в першу чергу, ті категорії, де ми можемо наростити частку ринку. З найбільш цікавих Metro C&C сегментів – молочна та м’ясна продукція. Зараз ми серйозно розглядаємо цей ринок і маємо намір в нього інвестувати”, – сказав він в під час саміту “Час для ривка локальних брендів” в Києві.
За словами А.Арічу, йдеться про вертикальну інтеграцію, придбання місцевих компаній, які будуть виробляти товари виключно для Metro C&C.
“За деякими категоріями зараз в Україні на 50% дешевше виробляти товар, ніж в Китаї. Тому ми розглядаємо можливості для інвестування в місцеве виробництво – як придбання бізнесу, так і довгострокову оренду. Ми зацікавлені як в свіжих продуктах харчування, так і в нехарчовій продукції”, – підкреслив він.
А.Арічу зазначив, що 42% всіх харчових товарів на полицях Metro C&C виробляється в Україні, однак, на його думку, ця частка є недостатньою і може бути суттєво збільшена. Також, за його словами, компанія протягом останніх років суттєво змінила структуру імпорту. Зокрема, частка російських товарів за два роки з 12% зменшилася майже до 0%, а через девальвацію гривні довелося, наприклад, замінити деякі категорії товарів, що імпортуються з Італії, більш дешевими товарами з Польщі.
Компанія об’єднує 23 ТЦ “Metro” в найбільших містах України – Києві, Вінниці, Житомирі, Полтаві, Львові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Кривому Розі, Маріуполі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Миколаєві, і три магазинами оптової торгівлі “Бери-Вези” в Кіровограді, Тернополі та Луцьку.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас