У Херсоні може з'явитися запасний аеродром Boeing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Херсоні може з'явитися запасний аеродром Boeing

Фондовий ринок
1201
На базі міжнародного аеропорту “Херсон” може з’явитися запасний аеродром для вантажних літаків американської компанії Boeing.
 Про це розповів голова постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков.
За словами Рожкова, у Boeing є запасний аеродром в Сімферополі, але літаки компанії не можуть там сідати через санкції, які були введені США через окупацію півострова Росією. Тому Boeing звернулася до “Украероруху” з проханням підібрати запасний аеродром в іншому місті.
Американській компанії потрібна злітно-посадкова смуга довжиною три кілометри і шириною 45 метрів, тому там розглядають два аеропорти – Львів і Херсон.
“Але Львів сьогодні затиснутий, там усюди багатоповерхові будинки, і вони не можуть продовжити смугу”, – розповів Рожков.
Чиновник зазначив, що аеропорт “Херсон” розташований за містом, і тут є можливість продовжити злітно-посадкову смугу. Якщо питання вирішиться позитивно, літаки “Boeing” зможуть сідати в Херсоні, перебувати тут для ремонту і підготовки до польоту, “а це великі гроші”.
Нагадаємо, аеропорт “Херсон” є комунальним підприємством Херсонської обласної ради. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. З 2013 року аеропорт “Херсон” відновив свою роботу. З 27 липня 2013 звідси було розпочато регулярні авіарейси.
Американська компанія “Boeing” – одна з найбільших в світі аерокосмічних і оборонних корпорацій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас