Ярославський сконцентрує 91,76% акцій ХТЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ярославський сконцентрує 91,76% акцій ХТЗ

Фондовий ринок
377
Олександр Ярославський стане фактично одноосібним власником АТ «Харківський тракторний завод» після того, як купить акції, від яких відмовився австрійський інвестор Зігфрід Вольф.
Як повідомила прес-служба групи DCH, після закінчення операції Олександр Ярославський сконцентрує 91, 76% акцій ХТЗ».
Нагадаємо, що Зігфрід Вольф змінив свій намір вкладати капітал у розвиток ХТЗ через позицію Антимонопольного комітету України. «Останнім часом для мене стало очевидним, що попри наші спільні зусилля, безпрецедентна кампанія тиску проти XTЗ, запущена деякими українськими урядовцями, не закінчиться. Український Антимонопольний комітет відхилив клопотання DCH на схвалення придбання контрольного пакету акцій заводу тричі.
Оскільки схвалення Антимонопольного комітету було попередньою умовою для завершення мною угоди з придбання моєї міноритарної частки в XTЗ, я можу інтерпретувати це тільки як прояв відсутності інтересу з боку української влади в залученні найкращих європейських ділових практик, а також відкрите нехтування інтересами іноземних інвесторів», – заявив бізнесмен.
Водночас, питання відродження Харківського тракторного заводу Олександр Ярославський і його менеджери неодноразово обговорювали як з українськими політиками, так і іноземними дипломатами. За інформацією групи DCH, у червні цього року відбулася зустріч бізнесмена з Президентом України Петром Порошенко, 13 липня з екс-послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, а 23 вересня – з чинним послом США в Україні Марі Йованович. Крім того, керівництво ХТЗ зустрічалося з першим заступником Генерального прокурора України Дмитром Сторожуком, якому глава ГПУ Юрій Луценко доручив вивчати всі факти тиску на вітчизняний бізнес, що надходять безпосередньо від підприємців і підприємств. А на інвестиційному форумі в Харкові наприкінці вересня плани Ярославського щодо відновлення роботи підприємства знайшли підтримку в ключових спікерів VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Харківські ініціативи», зокрема міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.
Як відомо, Олександр Ярославський – власник і бенефіціар групи DCH (фінанси, девелопмент, транспорт та ін.), № 8 рейтингу Forbes за 2015 рік. Загальна сума інвестицій Ярославського в розвиток Харківського регіону становить приблизно $1 млрд, а щодо ХТЗ бізнесмен заявив про плани вкласти у виробництво сільськогосподарської та оборонної техніки від $300 до $500 млн.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас