Нацбанк планує мінімізувати свою присутність на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує мінімізувати свою присутність на валютному ринку

Валюта
694
Національний банк України планує мінімізувати присутність на валютному ринку в міру досягнення цільового рівня міжнародних резервів.
Про це заявив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко під час брифінгу, представляючи розроблену регулятором стратегію валютних інтервенцій.
 «У найближчому майбутньому ми все-таки будемо намагатися збільшити ліквідність ринку, прибрати обмеження, зробити ринок більш ефективним і мінімізувати нашу присутність на ринку.
Сьогодні ми часто змушені виходити на ринок і організовувати аукціони, але в майбутньому ми бачимо нашу присутність на ринку тільки в певних ситуаціях – при надмірній ліквідності і якихось шоках», – сказав Пономаренко.
Серед факторів, що визначають потреби в інтервенціях, представник НБУ назвав рівень міжнародних резервів і ліквідність валютного ринку.
За словами Пономаренка, на сьогодні валютний ринок є не дуже ліквідним – з щоденним обсягом близько 250-350 млн дол., в зв’язку з чим він залишається дуже чутливим до зовнішніх потрясінь і вимагає участі регулятора.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас