Випуск "сміттєвих" облігацій досяг максимального рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випуск "сміттєвих" облігацій досяг максимального рівня

Фондовий ринок
668
Обсяг випусків корпоративних облігацій з підвищеною прибутковістю і ризиком в регіоні Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) досяг у вересні 15,6 мільярда доларів, що є максимальним рівнем з часів закінчення останньої світової фінансової кризи.
Високоприбуткові і високоризикові боргові папери мають низький кредитний рейтинг (нижче інвестиційного рівня) і часто називаються “сміттєвими” облігаціями.
“Досягнення в вересні високого рівня запозичення на фінансових ринках відображає зростання, хоч і як і раніше вибіркове, попиту на високоприбуткові облігації, позики і кредити. Цьому сприяли програми кількісного пом’якшення Банку Англії і ЄЦБ”, – наводяться в повідомленні слова керуючого директора Moody’s Пітера Ферта (Peter Firth).
“Проте це зростання на ринку, швидше за все, сповільниться перед президентськими виборами в США на початку листопада”, – додає він.
Крім того, незважаючи на оптимістичні настрої, інвестори продовжують виявляти обережність, відзначає агентство, оскільки кількість компаній з рейтингом “B3” і нижче збільшується, а кількість знижень рейтингів в поточному році зростає.
“Деякі компанії можуть зіткнутися з проблемами в рефінансуванні в найближчі роки”, – вважає Ферт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас