«ArcelorMittal Кривий Ріг» відмовиться від газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«ArcelorMittal Кривий Ріг» відмовиться від газу

Фондовий ринок
1612
Металургійний комбінат «ArcelorMittal Кривий Ріг» має намір відмовитися від споживання природного газу, замінивши його пиловугільною сумішшю за наступні два роки, – повідомили сьогодні на підприємстві.
«Ми вдуваємо зараз 40 тонн на годину, це в середньому 120 кг на тонну чавуну і нуль природного газу на тонну чавуну конкретно на цій доменній печі», – повідомив представник компанії прем’єру Володимиру Гройсману в ході запуску установки вдування пиловугільного палива в доменну піч №9 .
За його словами, вартість установки вдування пиловугільного палива в доменну піч №9 становить трохи більше $60 млн, а економія від її використання в пусконалагоджувальний період склала $15 млн. При цьому в компанії очікують в наступному році заощадити $30 млн. «У нас ще буде другий етап, ця установка готує вугілля не тільки для дев’ятої доменної печі, ми будемо його транспортувати до першої доменної печі, там у нас ще три доменні печі працюють. Тобто ми плануємо за два наступних роки повністю позбутися природного газу, і буде використовуватися пиловугільне паливо», – підкреслив він.
Як зазначають на підприємстві, прогнозне споживання комбінатом палива в 2016 році складе 680 млн куб м газу, а раніше становило близько 1 млрд куб м в рік. За словами генерального директора «ArcelorMittal Кривий Ріг» Парамжіта Калона, компанія закуповує газ у різних постачальників, а ціна становить $255-260 за тис. куб. м.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас