НБУ схвалив угоду між ABH Holdings S.A. і UniCredit Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ схвалив угоду між ABH Holdings S.A. і UniCredit Group

Фондовий ринок
468
Національний банк України (НБУ) погодив проведення операції між банківськими групами ABH Holdings S.A. (ABHH, Люксембург) і UniCredit Group (UCG, Італія).
Про це йдеться в рішенні Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків НБУ.
“Національний банк України вітає першу за останні роки велику угоду в сфері M&A в банківському секторі. Для регулятора головним пріоритетом є докапіталізована і стійка банківська система, тому для нас важливий факт підтвердження акціонерами ABH Holdings S.A. виконання всіх зобов’язань, які взяли на себе обидва банки після проведення діагностики. Сподіваємося, що поєднання компетенцій двох міжнародних фінансових груп сприятиме розвитку ринку банківських послуг в Україні”, – прокоментувала Валерія Гонтарєва.
«Ми з великим позитивом оцінюємо позитивне рішення НБУ, яке дозволяє вже найближчим часом акціонерам ABH Holdings і UniCredit Group, двом міжнародним банківським групам, що працюють в Україні, завершити цю стратегічну угоду.
Нагадаємо, у вересні Антимонопольний комітет України надав дозвіл ABH Holdings S.A. (ABHH) на концентрацію з UniCredit Group (UCG), зазначивши позитивні наслідки від даної угоди і для всього банківського ринку і, зокрема, для споживачів банківських послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас