Латвійська "дочка" Приватбанку обіцяє посилити боротьбу з "відмиванням" коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійська "дочка" Приватбанку обіцяє посилити боротьбу з "відмиванням" коштів

Фондовий ринок
904
AS «PrivatBank» (Латвія) посилить боротьбу з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом, йдеться в заяві фінустанови.
«За запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, і контроль відповідності діяльності банку надалі буде відповідати новий член правління Сандійс Вецтевс, який має понад 12 років досвіду в цій галузі.
С. Вецтевс є заступником голови Комітету контролю за відповідністю діяльності і членом Контрольної комітету Асоціації комерційних банків Латвії. Він є сертифікованим фахівцем з боротьби з відмиванням грошей (сертифікат CAMS), а також членом міжнародної асоціації по боротьбі з відмиванням грошей (ACAMS)», – йдеться в прес-релізі банку.
Нагадаємо, в травні повідомлялося, що латвійський PrivatBank уклав угоду про припинення правового спору з фінрегулятором країни – Комісією ринку фінансів і капіталу. Перед цим комісія призначила банку штраф у розмірі 2,16 млн євро, а також прийняла рішення про відсторонення від посади топ-менеджерів кредитної установи – глави банку Олександра Трубакова і члена правління Івети Керпена.
До таких результатів призвела перевірка угод банку за 2012-2014 роки, багато з яких були названі підозрілими. Латвійські ЗМІ стверджують, що в т.ч. через латвійський PrivatBank могли проходити вкрадені в трьох молдавських банках 1 млрд євро.
PrivatBank спробував оскаржити це рішення, проте пізніше передумав. Банк зобов`язується повністю виконати у визначені регулятором терміни всі його вимоги, в числі яких модернізація системи внутрішнього контролю щодо запобігання відмиванню грошей. Кредитна установа вже виплатило штраф і відкликала правління.
Разом з тим, у серпні стало відомо, що центробанк Італіії закриває місцеве відділення латвійського AS PrivatBank, який контролює український Приватбанк, після перевірки, в ході якої регулятор виявив порушення “антивідмивного” законодавства.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас