Samsung втратив $17 млрд через Galaxy Note 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung втратив $17 млрд через Galaxy Note 7

Фондовий ринок
771
Компанія також закликала споживачів, які вже придбали Galaxy Note 7, не користуватися пристроями і вимикати їхнє живлення, поки фахівці намагаються розібратися в причинах браку.
Акції Samsung Electronics подешевшали 11 жовтня максимальними темпами з 2008 року – на 8%, до 1,545 млн південнокорейських вон, капіталізація знизилася до 217,35 трлн вон (близько $195,6 млрд), свідчать дані торгів. Минулої п’ятниці котирування акцій Samsung Electronics вперше в історії піднімалися вище за 1,7 млн вон.
За збігом обставин саме в $17 млрд аналітики Credit Suisse оцінили потенційний упущений виторг Samsung у разі припинення продажів Galaxy Note 7 – до 19 млн смартфонів вартістю в середньому $882. Раніше передбачалося, що упущений виторг і витрати на відкликання продукції з ринку не перевищать $5 млрд, тоді аналітики виходили з повноцінного відновлення продажів Galaxy Note 7 у IV кварталі.
Тепер же стало ясно, що Samsung не відновлюватиме продажі.
Samsung на 30 червня мав запаси грошової ліквідності близько $69 млрд, що, як очікується, дасть змогу компанії без особливих труднощів абсорбувати збитки. Однак нинішнє подвійне фіаско може вкрай негативно позначитися на довірі споживачів до продукції компанії, повідомляє BBC. Деякі експерти вважають, що провал погубив репутацію всієї лінійки Galaxy Note, а також погіршив ставлення до інших моделей телефонів Samsung.
«Цей випадок – наймасштабніший з усіх, що я бачив у сегменті мобільних телефонів за весь час роботи. Скільки б я не працював на ринку, такого відкликання я не бачив», – заявив голова американського оператора Verizon Communications Inc. Лоуелл Макадам, який працює у сфері зв’язку з 1980-х років.
«Спільно з відповідними контролювальними органами ми проводимо розслідування нещодавніх інцидентів, пов’язаних із Galaxy Note 7», – йдеться в заяві компанії.
Напередодні південнокорейські та західні ЗМІ повідомляли з посиланням на джерела, що Samsung тимчасово призупинила виробництво Galaxy Note 7.
«Оскільки нашим головним пріоритетом залишається безпека користувачів, Samsung просить всіх своїх оптових і роздрібних партнерів по всьому світу зупинити продаж і обмін Galaxy Note 7 на період, поки триває розслідування», – повідомила компанія.
Покупцям, які мають на руках оригінальний Galaxy Note 7 чи оновлену модель, видану взамін, рекомендовано вимкнути пристрій, не використовувати його і не намагатися вдатися до якихось способів виправлення дефекту самостійно.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас