ФГВФО нагадує про законність визнання нікчемними договорів факторингу щодо кредитів "Михайлівського" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО нагадує про законність визнання нікчемними договорів факторингу щодо кредитів "Михайлівського"

Фондовий ринок
1354
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає, що наразі немає жодного рішення суду, яке б підтверджувало законність придбання права вимоги за кредитними договорами банку “Михайлівський” на користь ТОВ “ФК “Плеяда”, ТОВ “ФК “Фагор” та інших.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
29 вересня Київський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення у справі № 826/8273/16, яким відмовив у задоволенні апеляційної скарги ліквідатору банку “Михайлівський”.
Фонд заявляє, що вказане рішення не має своїм наслідком зміну правового статусу нікчемності договору факторингу, в результаті реалізації якого відбулося протиправне відчуження майнових прав банку “Михайлівський” на користь третіх осіб, пов’язаних з банком.
“Хочу підкреслити, що предметом розгляду адміністративної справи №826/8273/16 є оскарження процесуальних дій уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про видачу наказу про затвердження результатів перевірки угоди на предмет їх відповідності вимогам закону та відповідного розпорядження”, – сказав ліквідатор банку Олександр Волков.
За його словами, предметом розгляду адміністративної справи не був і не може бути факт підтвердження або спростування нікчемності тієї чи іншої угоди.
Відчуження прав вимог за кредитними договорами банку “Михайлівський” відбулося всупереч прямій забороні закону щодо нікчемноїугоди, яка, відповідно, не породжує і не може породжувати будь-які правові наслідки.
Банк “Михайлівський” на даний момент залишається єдиним дійсним кредитором за укладеними раніше кредитними договорами.
Фонд гарантування вкладів 4 жовтня подав до Вищого адміністративного суду касаційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 серпня і постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 29 вересня.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає наявність одного власника у банку “Михайлівський”, страхової компанії “Форте”, фінансових компаній “Фагор” і “Плеяда”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас