Продаж російських активів Roshen заморожений - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж російських активів Roshen заморожений - ЗМІ

Фондовий ринок
959
Процес продажу російських активів корпорації Roshen, що належить Петру Порошенко, “заморожений”.
Про це в ексклюзивному коментарі “Стране” повідомили в інвестгрупі ICU, яка займається продажем компанії.
“У нас є діючий мандат на продаж російських активів Roshen. Процес знаходиться в “замороженому” стані через арешт, накладений на активи компанії”, – повідомили виданню.
Він додав, що мандат інвестгрупи ICU на продаж решти бізнесу Roshen закінчився в квітні 2016 року після передачі активу в “сліпий траст”.
“Всі питання, пов’язані з подальшим продажем всього бізнесу Roshen, знаходяться в компетенції трасту”, – сказали в ICU.
У минулому Порошенко заявляв, що передав свою частку корпорації Roshen в “сліпий” траст. Однак на самій фабриці нічого про це не чули.
На прохання видання прояснити ситуацію, в інвестгрупі ICU відповіли: “Значить або мас-медіа погано висвітлили цю подію (передачу Roshen в “сліпий траст” – ред.), або нікому в Липецьку це не цікаво. В принципі, якщо ніхто із співробітників не чув про це і в їх житті нічого не змінилося в зв’язку з передачею активу в траст, значить ефект від цієї дії на фабрику дорівнює нулю. Якщо ж комусь із співробітників дійсно цікаво, у них є керівництво, якому вони можуть задати це питання”.
Як відомо, 10 квітня Порошенко заявив, що передача активів “Рошен” у довірчу власність Rothschild Trust закінчилася наприкінці березня-початку квітня.
Нагадаємо, 3 квітня з’явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем’єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.
Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак “у зв’язку з відсутністю покупців” 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації “Рошен” у незалежний “сліпий” траст.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас