Цукерберг показав, як влаштовані дата-центри Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберг показав, як влаштовані дата-центри Facebook

Фондовий ринок
736
У соціальній мережі Facebook понад півтора мільярда користувачів, тому серверам компанії доводиться обробляти неймовірну кількість даних.
Марк Цукерберг розповів про те, як виглядають і як влаштовані дата-центри Facebook. Він пообіцяв, що буде періодично викладати фото з дата-центрів соціальної мережі у себе на сторінці.
“Ми починаємо з глибоких лісів північної Швеції, з дата-центру в Лулео. Це ключова частина нашої глобальної інфраструктури, вона використовує різні місцеві природні ресурси, щоб працювати ефективно і берегти енергію”, – пише Марк.
Городок Лулео розташований приблизно в 100 км на південь від Північного полярного кола і там дуже холодно. Температура може триматися нижче 10 градусів за Цельсієм більшість днів, так що компанія не використовує кондиціонери для охолодження серверів – замість цього кулери просто засмоктують холодне повітря ззовні.
На річках, що є поблизу, працюють кілька гідроелектростанцій, які забезпечують дата-центр енергією. Вся система на 10% ефективніше і використовує на 40% менше енергії, ніж звичайні дата-центри, стверджує засновник мережі.
Розмір будівлі – приблизно як шість футбольних полів. Майже всі технології, від серверів до систем розподілу енергії, базуються на стандартах Open Compute Project (проект, заснований Facebook в 2011 році, зі створення відкритих стандартів і архітектур для ЦОД).
Ці величезні кулери всмоктують повітря ззовні, щоб охолоджувати десятки тисяч серверів в залі. Взимку, коли температура опускається нижче, навпаки, теплом серверів обігрівається великий будинок дата-центру.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас