Український фонд TA Ventures продав свою частку в Pixonic російській Mail.ru — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фонд TA Ventures продав свою частку в Pixonic російській Mail.ru

Фондовий ринок
291
Український венчурний ринок не багатий на екзити, тому угоду між українською інвестиційною компанією TA Ventures і російським холдингом Mail.Ru Group можна вважати знаковою подією. Вчора стало відомо, що TA Ventures продав Mail.ru свою частку в російському стартапі Pixonic, таким чином російський холдинг відтепер володіє 100% акцій Pixonic на загальну суму $30 млн.
Інвестором стартапу український фонд став в 2011 році (це була третя інвестиція TA Ventures) в рамках раунду на $5 млн, в якому брали участь ще дві інвестиційні компанії Ventech і Kite Ventures. У фонді AIN.UA точних сум не назвали, але в цілому компанія задоволена угодою. «TA Ventures отримав хороше повернення на інвестицію», – прокоментувала керуючий партнер TA Ventures Вікторія Тігіпко. Цікаво, що один з перших інвесторів Pixonic – фонд AddVenture II, отримав від продажу частки в стартапі в 40 разів більше, ніж інвестував. Про це повідомляють «Ведомости».
Про те, що Pixonic купила Mail.Ru Group, повідомив СЕО стартапу Філіп Гладков. «Сьогодні ми раді повідомити про об’єднання наших сил з Mail.Ru Group, яка стає головним акціонером, викупивши 100% акцій на загальну суму в $30 млн. Партнерство з Mail.Ru Group відкриє для Pixonic нові можливості по розширенню бренду і продуктів на російському, а також міжнародних ринках», – написав він у блозі компанії.
Pixonic заснована в 2009 році в Москві Оленою Масоловою (вона також співзасновник AddVenture II) і спочатку займалася іграми для соціальних мереж, а через кілька років зробила півот в бік ігор на мобільних пристроях. Компанія пережила кризу, але в 2014 році Pixonic запустила гру War Robots, яка була встановлена більше 20 млн разів і стала хітом. На сьогодні, за даними CrunchBase, в компанії працює більше 100 осіб.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас