Рахунки заводу Порошенка заарештовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки заводу Порошенка заарештовані

Фондовий ринок
6523
Державна виконавча служба наклала арешт на 24 рахунки суднобудівного заводу “Ленінська кузня” в 5 банках.
Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва від 26 вересня.
Згідно з документом, в жовтні 2013 року суд вирішив стягнути з заводу “Ленінська кузня” на користь компанії з іноземними інвестиціями “Бюро Верітас Україна” 55 тис. грн.
Госпсуд Києва 28 жовтня 2013 року на виконання цього рішення видав наказ. 10 червня 2016 року представник Державної виконавчої служби Подільського районного відділу Києва заарештував рахунки заводу.
30 червня від заводу “Ленінська кузня” надійшла скарга на дії держвиконавця. Завод просив суд визнати дії Виконавчої служби незаконними та скасувати накладений 10 червня арешт на рахунки боржника. Арешт був накладений на 24 рахунки підприємства (10 рахунків – в “ВТБ Банку”, 7 рахунків – в “Міжнародному інвестиційному банку”, 4 рахунки – в “Райффайзен Банку Аваль”, 2 – в “ОТП Банку” і 1 – в “Неос банку”).
Господарський суд Києва 18 липня частково задовольнив скаргу “Ленінської кузні” і визнав дії Виконавчої служби неправомірними.
26 вересня від “Ленінської кузні” знову надійшла скарга на дії Виконавчої служби, в якій скаржник просив суд визнати бездіяльність держвиконавця незаконною і зобов’язати його скасувати арешт. Суд розгляне цю скаргу 10 жовтня.
Станом на другий квартал 2016 року 82,53% акцій ПАТ “Завод “Ленінська кузня” належало ЗНКІФ “Прайм Ессетс Кепітал”, 11,5% – ЗНКІФВІК” давнього бізнес-партнера президента і одного з лідерів фракції “БПП” в парламенті Ігоря Кононенка.
Крім того, членом правління ПАТ “Ленінська кузня” є Олексій Порошенко – батько президента Петра Порошенка.
“Ленінська кузня” спеціалізується на виробництві танкерів-хімовозів, суховантажів, контейнеровозів, рибальських морозильних траулерів, суден спеціального призначення, котельних агрегатів і судноремонті.
“Бюро Верітас Україна” входь в міжнародну групу Bureau Veritas, яка є світовим лідером в галузях тестування, інспекцій і сертифікації. За даними компанії, виручка групи в 2014 році склала 4,17 млрд євро, в 140 країнах налічується 1 400 офісів і лабораторій підприємств групи, на яких працює 66 500 співробітників.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас