Банки України зацікавилися державними облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки України зацікавилися державними облігаціями

Фондовий ринок
364
Зниження ставок і надлишок ліквідності в банківській системі України стимулюють банки збільшувати інвестування в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) і скорочувати вкладення в депозитні сертифікати НБУ, акції та інші цінні папери.
 Про це повідомив на Ukrainian Financial Forum керуючий директор групи ICU Костянтин Стеценко.
“Обсяг інвестицій в ОВДП за минулі 12 місяців збільшився на 78% – до 152 млрд грн”, – сказав Стеценко.
За словами експерта, цьому сприяли дві тенденції:
виведення з ринку частини банків зі “сміттєвими” цінними паперами на балансі; очікування банками подальшого зниження рівнів прибутковості ОВДП, що стимулює їх скорочувати вкладення в короткі депозитні сертифікати НБУ.
“Виведення з ринку частини банків зі “сміттєвими” цінними паперами на балансі і посилення пруденційного нагляду зменшило обсяг вкладень в інші цінні папери на 26 млрд грн, – сказав Стеценко. – Ми очікуємо, що тренд НБУ на зниження ставок продовжиться, і регулятор опустить ключову ставку до 13 – 14% на кінець 2016 року і до 10-12% на кінець 2017 року”.
Стеценко зазначив, що 85% від загальних вкладень банківського сектора в ОВДП становлять вкладення державних банків. У той час як кількість приватних банків з українським капіталом, які інвестують в ОВДП, залишається незначною.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас